De mast is van staal en opgebouwd uit segmenten die geverfd zijn en aan elkaar gekoppeld zijn met bout/moer verbindingen. Schilders en monteurs die de bout/moer verbindingen moeten aantrekken, dienen voor het onderhoud op de cabine van de lift te staan. De liftinstallatie is echter zeer klein (200kg) waardoor er bepaalde risico’s zijn die omschreven en afgedekt dienen te zijn. Ook dient de installatie grootschalig gerenoveerd te worden.

Uitvoering

Pi liftconsultants heeft verschillende bedrijven geïnterviewd om de werkwijze van de bedrijven (het RVB, het liftonderhoudsbedrijf, de klimbegeleiders, etc.) te inventariseren. Na het bestuderen van de beschikbare werkinstructies en procedures van de locatie, is Pi liftconsultants gestart met het schrijven van de RI&E in het format van het RVB. Het project loopt nog en de RI&E ligt ter controle bij het RVB.

In de RI&E zijn de volgende werkzaamheden meegenomen:

  • Werkzaamheden door derden aan de binnenzijde van de mast;
  • Het gebruik van de liftinstallatie in combinatie met noodsituaties.

Pi liftconsultants begeleidt ook de renovatie, die bestaat uit het vervangen van de besturing in de kelder, het reviseren van de kooi- en schachtdeuren en de aandrijving op 206 meter hoogte.

Gerelateerde Projecten

Liftinstallaties

Roltrappen

Gevelonderhoud

Specials