Liftinstallaties

BNP Paribas Real Estate lift renovatie en modernisering

Marktsegment: Kantoorgebouw

Klant: BNP Paribas Real Estate

Locatie: Kantoor EY te Rotterdam

Jaar: 2020-2022

Vraag van de klant: Pi liftconsultants is gevraagd om het probleem met de vervoerscapaciteit van de liftinstallaties, dat al jaren bestaat, op te lossen.

AMC renovatieproject 78 liften

Marktsegment: Ziekenhuis

Klant: Academisch Medisch Centrum

Locatie: Meibergdreef 9 te Amsterdam

Jaar: 2022 t/m 2031

Vraag van de klant: De transportinstallaties van het AUMC moeten de komende decennia probleemloos kunnen functioneren. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de complexiteit van het uitvoeren van renovatie- en vervangingswerkzaamheden in een operationeel ziekenhuis.

Oplevering 5 nieuwbouw liften Sluishuis Amsterdam

Marktsegment: Woningbouw

Klant: Bouwinvest

Locatie: IJburg te Amsterdam

Jaar: 2022

Vraag van de klant: Pi liftconsultants is gevraagd om de oplevering van de nieuwbouw liftinstallaties conform de eisen van de opdrachtgever te verzorgen.

Uitvoering: Gedurende drie opleveringen worden vijf Kone Monospace liften (2x duplex 12 stops en 1x garagelift 3 stops) opgeleverd. In 2023 volgt de derde en laatste oplevering van het interieur van de cabines. Tevens worden alle eerder genoteerde punten gecontroleerd.

Resultaat: Opleveren naar uitvraag en eisen van de opdrachtgever.

Renovaties van 6 high-end liften Oval Tower Amsterdam

Marktsegment: High-End kantoorgebouw

Klant: Rubens Capital

Locatie: De Entree 99 te Amsterdam

Jaar: 2020

Vraag van de klant: Pi liftconsultants is gevraagd om de renovaties van zes high-end liftinstallaties uit te vragen, te begeleiden en op te leveren.

Uitvoering: Na uitgebreid technisch onderzoek was het advies om de liftinstallaties grootschalig te renoveren. Pi liftconsultants heeft hiervoor de uitvraag opgesteld, inclusief het Programma van Eisen en heeft de gunningsanalyses aan de klant gepresenteerd. Pi liftconsultants heeft ook de bouwbegeleiding en de opleveringen van de installaties uitgevoerd.

Alle zes bestemmingsbesturingen, frequentieregelaars, aandrijvingen en snelheidsbegrenzers zijn vervangen en ook zijn alle cabine- en schachtdeuren gerenoveerd. Pi liftconsultants heeft in dit high-end kantoorgebouw samen met Schindler veel nadruk gelegd op een goede informatievoorziening naar de klant. Zo is een tv-scherm op de begane grond geplaatst om de klant over de voortgang van de werkzaamheden te informeren. Pi liftconsultants heeft de gehele renovatie in samenwerking met Schindler Liften BV naar tevredenheid van de klant opgeleverd.

Resultaat: De gerenoveerde liftinstallaties kunnen de komende 20 jaar weer probleemloos functioneren.

Momenteelt werkt Pi liftconsultants samen met Schindler Liften BV aan de realisering van nieuwe schachttoegangen op de 1e verdieping.