Resultaat

Pi liftconsultants heeft, direct na de uitvraag van Colliers, een inspectie uitgevoerd op 6 hellingbanen en de lift. Hierbij is gebleken dat er een aantal zaken op korte en middellange termijn vervangen dienen te worden. Pi liftconsultants heeft deze vervangingen in een duidelijk overzicht (MJOP) aangegeven, verdeeld over 10 jaar. Hieruit kan de klant opmaken in welk jaartal welke reserveringen gedaan dienen te worden, zodat de genoemde componenten op het juiste moment vervangen kunnen worden. De uitvoering van het meerjarenplan biedt niet alleen een verbeterde kwaliteit van de installaties op de korte en lange termijn, maar ook een duidelijke takenverdeling.

Meerjarenonderhoudsplan

In een meerjarenplanning (MJOP) wordt een overzicht opgenomen van alle grote componenten van de installaties, wanneer deze vervangen kunnen moeten worden en wat de kosten hiervoor zijn. Op deze manier kan de klant de kosten eenvoudig budgetteren en komt niemand voor verrassingen te staan. Door de componenten van de hellingbaan en de lift tijdig te vervangen, worden de installaties in goede conditie gehouden waardoor de prestaties en levensduur worden verbeterd. Het vervangen van deze componenten heet modernisering.

Wat moet in het MJOP staan?

In het MJOP zijn drie elementen van het groot belang. Het MJOP moet aangeven over welke installatie het gaat, wanneer deze aan vervanging of herstel toe is en wat de kosten hiervan zijn.

  • Laten zien over welk installatie het gaat;
  • Laten zien hoe lang een bepaald installatie mee gaat en wanneer er dus herstel of vervanging plaats moet vinden;
  • Wat de kosten voor herstel of vervanging zijn van de installatiedelen.

Gerelateerde Projecten

Gevelonderhoud

Specials

Liftinstallaties

Roltrappen